Βραβευμένο!

Lacrima

Χαρακτηριστικά

Ποικιλία: Gewürztraminer
Αλκοόλ: 13,5% Vol.
Lt: 750ml

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μέτσοβο

Περιγραφή

Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα με απαλές ερυθρωπές ανταύγειες. Φίνα και δυνατά αρώματα στη μύτη, χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Gewürztraminer, με το τριαντάφυλλο, τους λεμονανθούς και τα ώριμα ροδάκινα σε πρώτο πλάνο. Στο στόμα φρουτώδες και ισορροπημένο, αρμονικό και δροσερό, με τονισμένη οξύτητα, νεύρο και επίγευση μεγάλης διάρκειας. Γεμάτο σώμα με διακριτική παρουσία της αλκοόλης. Συνοδεύει λιπαρά ψάρια με έντονες γεύσεις, ασιατική κουζίνα, καπνιστά κρέατα ενώ μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί με φρέσκα φρούτα ακόμα και ως απεριτίφ. Ιδανική θερμοκρασία κατανάλωσης: 8 - 10 °C .

Η λέξη Lacrima σημαίνει το δάκρυ στην βλάχικη διάλεκτο, υποδηλώνοντας την διαύγεια του λευκού οίνου. Παλιά Lacrima ονόμαζαν το πολύ καλής ποιότητας κρασί. 

Έλαβε διάκριση παγκοσμίου επιπέδου, το Lacrima '21, ως ένα από τα 20 καλύτερα κρασιά του κόσμου για το 2023 από την Asia Import News, το μεγαλύτερο περιοδικό εισαγωγών στην Ασία.

Χρυσό αναδείχθηκε το Lacrima '21 σε διαγωνισμό που διεξήχθη στο Παρίσι από το London-newspaper.com ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά περιοδικά εισαγωγής προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο.