Η Ιστορία μας

Το οινοποιείο μας με την ονομασία IMPERATOR WINERY, είναι ένα μικρό μοναστηριακό οινοποιείο που ιδρύθηκε το 2017, βρίσκεται στο Μέτσοβο και έχει θέα τα βουνά της Πίνδου. Δυστυχώς το οινοποιείο μας δεν είναι ακόμη επισκέψιμο.

Το οινοποιείο ιδρύθηκε λόγω της αγάπης μας για το καλό ποιοτικό κρασί. Ωστόσο, τόσο το μοναστήρι της Βούτσας, όσο και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου έχουν μια μακροχρόνια σχέση με την άμπελο και την παραγωγή οίνου. Τα μοναστήρια φημιζόταν διαχρονικά για την παραγωγή γνήσιων και ποιοτικών οίνων. Γραπτές αναφορές κάνουν λόγο για παραγωγή οίνου το έτος 1795, ενώ το χειροποίητο βαρέλι που υπάρχει στα κελάρια της μονής του Αγίου Νικολάου είναι κατασκευασμένο το 1782 και υποδηλώνει ότι από τότε το μοναστήρι δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή του κρασιού.

Μας βαραίνει μια ιστορία που δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, παρά να συνεχίσουμε αυτήν την παράδοση της παραγωγής γνήσιων και ποιοτικών οίνων.


Ο οινολόγος μας, Σοφοκλής Πετρόπουλος, όπου με αγάπη και μεράκι ελέγχει όλη την διαδικασία της παραγωγής κρασιού αλλά και τους αμπελώνες του οινοποιείου, σπούδασε οινολογία στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αυστραλία και είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί για πάνω από 10 χρόνια σε οινοποιεία της Νεμέας. Από το 2014 παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οινοποιεία σε Ελλάδα και Λίβανο. Παράλληλα συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την αξιολόγηση αγνώστων ελληνικών ποικιλιών και κλώνων αυτών. Όλα αυτά τα χρόνια ήρθε σε επαφή με τους καλύτερους αμπελώνες και τα πιο γευστικά κρασιά του κόσμου. Μαθαίνοντας, λοιπόν, από τους καλύτερους στον τομέα του, με την σειρά του κάνει πράξη τις γνώσεις του, ώστε να παραχθεί ένας άρτιος ποιοτικά και γευστικά οίνος, από το οινοποιείο μας που θα συνοδεύσει την κάθε σας στιγμή. 

«Τέσσερις είναι οι παράγοντες που διαμορφώνουν το χαρακτήρα του κρασιού και παίζουν σημαντικό ρόλο για την ποιότητα του. Το έδαφος, το κλίμα, η ποικιλία του αμπελιού και τέλος ο άνθρωπος.»